Historisk arkiv

Lansering av EXPO-meny

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Trond Giske var til stede på Tjuvholmen Sjømagasin da Fursetgruppen presenterte menyen de skal servere på verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai.

Bjørn Tore Furset og Trond Giske under lanseringen av Fursetgruppens meny for den norske EXPO-paviljongen.

Trond Giske var til stede på Tjuvholmen Sjømagasin da Fursetgruppen presenterte menyen de skal servere på verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai.

Næringsminister Trond Giske benyttet anledningen til å snakke om verdien av norsk sjømateksport, og hvor viktig mat og norske råvarer er  for omdømmebyggingen av Norge. Samlet eksportverdi av sjømat til Kina oversteg i fjor 2 milliarder kroner. - Maten i den norske paviljongen kommer fra norske råvarer, tilberedte på en internasjonal måte, sa Giske.

Bjørn Tore Furset har troen på at mange norske fiskesorter har et marked i Kina. - Ørret, røye, villkveite, skrei og møretorsk er fantastiske råvarer som vi tror vil slå an hos kineserne, sa Furset.

- Det varmer oss i hjertene å høre Bjørn Tore Furset snakke så entusiastisk om norske råvarer. Vi skjønner at han er et utmerket valg til å presentere norsk mat og norsk kjøkken til kinesisk publikum under EXPO, sa Giske.

Fursetgruppen vant september 2009 konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai. For å fremme de norske råvarene har Fursetgruppen inngått et samarbeid med Eksportutvalget for Fisk (EFF). I tillegg er Lerøy valgt som hovedsamarbeidspartner på levering av fersk norsk sjømat i Shanghai to ganger i uken.

Sjømatrestauranten har fått et kinesisk navn, som oversatt betyr «Kjærlighet fra det norske havet».

Bjørn Tore Furset kan friste med mye god sjømat.

Flere bilder fra mat-presentasjonen på NHDs sider på Flickr.

Reportasje fra NRKs Her og Nå om arrangementet.