Historisk arkiv

Giskes næringsdelegasjon i Brasil

Setter brasiliansk ungdom på skolebenken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Norske virksomheter betaler for brasilianske ungdommers skolegang i et prosjekt som heter ”Dream, Learn & Work”.

 
Diplomutdeling ved statssekretær Julio Bueno og nærings- og handelsminister Trond Giske. (Foto: Anne Cecilie Lund/NHD)

Norske virksomheter betaler for brasilianske ungdommers skolegang i et prosjekt som heter ”Dream, Learn & Work”. – Det er viktig at norske bedrifter tar samfunnsansvar på denne måten, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

En rekke brasilianske studenter hadde trukket i finstasen ved Mariott hotell i Rio de Janeiro torsdag. Anledningen var næringslivsseminaret ”Brasiliansk-norsk samarbeid i offshoresektoren” som nærings- og handelsminister Trond Giske hadde gleden av å åpne.

Viktigst for ungdommene var likevel utdelingen av diplomer. De unge er en del av det norske samfunnsansvarsprosjektet ”Dream, Learn & Work”. De kommer fra mindre velstående familier, men er gitt mulighet til utdanning gjennom prosjektet. Det involverer flere norske virksomheter, heriblant Jotun, Kongsberg Gruppen, DnB NOR, Statoil og flere. Halvard Idland ved prosjektet mener at det er en vinn-vinn-situasjon for bedriftene. 

- Brasil er inne i en voldsom vekstfase som norske bedrifter benytter seg av. Utfordringen er å lære opp folk som kan fylle jobbene som veksten skaper, men mulighetene er ikke like for alle. Norske bedrifter med aktivitet her i Brasil er blitt utfordret til å ta større samfunnsansvar. Dette er den andre klassen vi uteksaminerer, og den første innen faget olje og gass. Vi viser dem drømmen, gir dem opplæring i form av teknisk utdanning og til sist hjelper vi dem med å finne jobb, sier han.

Giske er enig.

- Det er kjempeflott at norske bedrifter tar sosial ansvar. De har jo en utfordring med å finne lokal arbeidskraft med ønsket kompetanse. Nå bidrar de til å finansiere utdanningen til det som kan bli deres egne ansatte i fremtiden. Samtidig er dette en enestående mulighet for lokal ungdom å ta et skritt nærmere virkeliggjøring av drømmene sine. Alle tjener på dette i lengden, sier statsråden.

For hver student som bedriftene finansierer, sponser staten også en student.