Historisk arkiv

Regjeringens nanokonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Tirsdag 1. februar samler næringsminister Trond Giske folk fra forskningsinstitusjoner, næringsliv, interesseorganisasjoner og offentlig forvaltning til en konferanse om nanoteknologi.

Nano-illustrasjon

Illustrasjon: Piotr Rotkiewicz

Formålet med konferansen er å få innspill til regjeringens nasjonale strategi for nanoteknologi, som legges fram i løpet av året. Gjennom foredrag og innlegg fra salen vil statsråden utfordre deltakerne til å fokusere på hvilke ambisjoner, prioriteringer, tiltak og forsiktighetsregler regjeringen bør ha for sin satsing på dette feltet.

Nanoteknologi handler om å analysere og bearbeide naturens byggesteiner (atomer og  molekyler) og sette dem sammen på nye måter slik at man kan utvikle materialer, komponenter eller systemer med hittil uanede egenskaper.  Nanoteknologien kan gi betydelige bidrag til å løse sentrale samfunnsutfordringer på områder som energi og miljø og helse og medisin, og samtidig bli en viktig kilde til næringsutvikling, verdiskaping og forbedrede produkter for folk flest.  Samtidig vet man for lite om hvor vidt bruk av nanoteknologi kan ha negative effekter på helse, miljø og sikkerhet, for eksempel gjennom yrkesmessig eksponering eller spredning av nanopartikler via forbrukerprodukter.

Konferansen finner sted på Litteraturhuset i Oslo. Det vil også være mulighet for å sende inn skriftlige innspill etter konferansen. Eventuelle skriftelige innspill til arbeidet kan sendes Nærings- og handelsdepartementet ved kari.rossum@nhd.dep.no innen 25. februar 2011. Disse innspillene vil være offentlige og vil bli lagt ut på departementets hjemmesider.

 Mer informasjon om konferansen fra Forskningsrådets hjemmesider.