Historisk arkiv

Starter opp prosess for å endre statens eierskap i Secora AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsdepartementet starter nå opp prosessen med å vurdere endringer i statens eierskap i Secora AS. Regjeringen fikk fullmakt til å endre statens eierskap i selskapet i forbindelse med Stortingets behandling av Eierskapsmeldingen.

- Vi starter nå opp en prosess for å følge opp fullmakten som ble gitt av Stortinget i forbindelse med behandlingen av eierskapsmeldingen og som kan bringe inn nye eiere som kan utvikle Secora videre, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Secora AS er i dag et heleid aksjeselskap eid av staten ved Nærings- og handelsdepartementet. Selskapet driver innenfor maritim entreprenørvirksomhet og ble etablert i 2005 da Kystverkets produksjonsenhet ble skilt ut som eget selskap. Selskapet omsatte i 2010 for om lag 250 mill. kroner og har om lag 110 ansatte. Hovedkontoret ligger i Svolvær.

- Secora opererer i et marked som fullt ut er konkurranseutsatt og selskapet har ikke en størrelse eller karakter som tilsier at det bør eies av staten, fortsetter nærings- og handelsministeren.

Departementets finansielle rådgiver i prosessen er Alpha Corporate Finance. Kontaktperson er partner Erik Schwabe.

- Departementet ønsker å legge opp til en ryddig og profesjonell prosess i god dialog med selskapet, avslutter Giske.

Lenke til Eierskapsmeldingen Meld. St. 13 (2010-2011) og Prop. 83 S (2010-2011)