Historisk arkiv

Statsbesøk til Slovenia og Kroatia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statssekretær Ingebrigtsen og en delegasjon på over 70 næringslivsrepresentanter følger kongeparet under deres besøk til Slovenia og Kroatia 9.-13. mai.

Statssekretær Halvard Ingebrigtsen og en delegasjon på over 70 næringslivsrepresentanter følger kongeparet under deres besøk til Slovenia og Kroatia 9.-13. mai. 

- Vi ser et potensial for økte økonomiske forbindelser med Slovenia og Kroatia, sier statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Halvard Ingebrigtsen. Det at kongeparet følges av en næringslivsdelegasjon på over 70 personer illustrerer dette.

Næringslivsdelegasjonen representerer flere sektorer, slik som fornybar energi, forsvarsindustri, infrastruktur, geografisk informasjon og helsesertifisering. Dette er sektorer hvor næringslivet ser at det finnes muligheter for økt kontakt med Kroatia og Slovenia.

- Dette er sektorer der Norge har kompetanse og der vi kan lære noe av Slovenia og Kroatia. Det gir et godt grunnlag for fremtidig styrking av næringssamarbeidet, sier Ingebrigtsen.

I tillegg til å følge Kongeparet skal Ingebrigtsen delta på næringslivsseminarene som arrangeres i begge land i forbindelse med statsbesøket. Han skal også ha politiske samtaler med sine motparter i Slovenia og Kroatia.