Historisk arkiv

Giske lanserte NHOs rekrutteringskampanje:

- Ungdom må erobre reiselivsbransjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Trond Giske lanserte i dag NHO Reiselivs rekrutteringskampanje ”verden er din” sammen med Petter Stordalen. Målet er å inspirere ungdom til å velge reiselivsfag.

I en kort filmsnutt fikk i dag hotellinvestor Petter Stordalen sin skuespillerdebut. Anledningen var lanseringen av NHO Reiselivs rekrutteringskampanje "Verden er din". Her forteller Stordalen om mulighetene som bransjen byr for på ungdom som er eventyrlystne, har ambisjoner og som ønsker å jobbe med folk. Nærings- og handelsdepartementet støtter kampanjen med 1,5 millioner kroner.

- Som tidligere filmminister, må jeg si at skuespillerprestasjonen holder mål, selv om jeg ikke er sikker på at det holder til en Amanda, sier Giske.
Han var imidlertid ikke i tvil om viktigheten i filmens budskap.

- Dette er en internasjonal verdensnæring. Vi blir flere mennesker, får økt kjøpekraft og mer fritid. Da etterspør vi opplevelser, reiseliv og alt det denne bransjen har å tilby. Så blir det opp til oss å fylle den med norsk innhold, for mitt mål er at vi skal være konkurransedyktige på dette området, sier Giske.

Han var klar på at det er særskilt tre områder hvor man kan øke innsatsen for å lokke ungdom til reiselivsfagene.

- Informasjon om utdanningsmulighetene må komme frem til de potensielle søkerne. Så må vi styrke statusen til reiselivsyrkene, og ikke minst så må vi ha stadig fokus på kompetansebygging og videreutvikling innenfor næringen, sier Giske.

Rekrutteringskampanjen bruker sosiale medier for å nå frem til de unge. Tre av landets mest populære bloggere får teste ut de ulike yrkene kokk, servitør, resepsjonist og reiselivsmedarbeider, for så å fortelle om opplevelsen på nettet. Målet er også at minst 100 000 skal se reklamefilmen i løpet at februar måned. Og hver seer bidrar til å øke et reisefond på 100 000 kroner som en heldig avgangsklasse får til tidenes klassetur.