Historisk arkiv

Førstekonsulent/rådgiver

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Stilling i traineeprogrammet for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning

Stillingen er utlyst ut som en del av Traineeprogrammet for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning. For kvalifisert kandidat kan departementet tilby midlertidig tilsetting i stilling som førstekonsulent/rådgiver. Den midlertidige tilsettingen vil vare i ett år fra og med tilsettingsdato.

Nærings- og handelsdepartementet har ansvaret for utformingen av en helhetlig nærings­politikk. Arbeidsområdene omfatter forvaltning og tilrettelegging for norsk næringsvirksomhet, bl.a. forsknings- og innovasjonspolitikk, næringsutvikling, handelspolitikk, eksportfremme, regelforenkling og skipsfartspolitikk. Videre forvalter departementet statens eierandeler i en rekke selskaper.

Førstekonsulent/rådgiver (stilling i traineeprogrammet for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning)
Nærings- og handelsdepartementet, Forsknings- og innovasjonsavdelingen.

Stillingen er utlyst ut som en del av Traineeprogrammet for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning (www.regjeringen.no/trainee). For kvalifisert kandidat kan departementet tilby midlertidig tilsetting i stilling som førstekonsulent/rådgiver. Den midlertidige tilsettingen vil vare i ett og et halvt år fra og med tilsettingsdato.

Arbeidsoppgaver/ansvarsområder

Forsknings- og innvovasjonsavdelingen skal bidra til at norsk forsknings- og innovasjonspolitikk legger til rette for størst mulig samlet verdiskaping i norsk økonomi. Det skal skje gjennom utvikling og økt bruk av nye forskningsresultater, økt innovasjonsaktivitet, mer bruk av design og økt bruk av industrielle rettigheter i norsk næringsliv.

Avdelingen har blant annet ansvar for departementets bevilgninger til Norges forskningsråd, Innovasjon Norge, SIVA, Norsk Designråd og Patentstyret. Ansvaret omfatter også norsk deltakelse i internasjonalt forsknings- og innovasjonssamarbeid, bl.a. i EU og OECD.

Hovedarbeidsoppgavene til stillingen vil være knyttet til henholdsvis styring av departementets midler til Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og SIVA og til innovasjons- og forskningspolitisk analysearbeid.

Utdanning

Det kreves høyere utdanning på masternivå, fortrinnsvis innenfor samfunnsøkonomi.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

Vi søker en initiativrik person med god faglig forankring og analytiske evner. Vi legger vekt på kontaktskapende evner og meget god skriftlig formuleringsevne. Det er en fordel med noe relevant arbeidserfaring fra statsforvaltningen, men også nyutdannede oppfordres til å søke.

Arbeidssted

Nærings- og handelsdepartementet

Vi tilbyr

  • Lønnsspenn: kr 396 900 – 493 900 (ltr. 47-52/49-60)
  • Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver i et aktivt og engasjert arbeidsmiljø
  • Mulighet for kompetanseutvikling og faglig oppdatering
  • Mulighet for hjemmekontorløsninger og trening i arbeidstiden
  • Fleksibel arbeidstidsordning og betalt overtid
  • Moderne lokaler i sentrum

Kontaktinformasjon

Avdelingsdirektør Kjetil K. Jåsund, tlf. 22 24 66 38 eller
avdelingsdirektør Bjørn Kåre Molvik, tlf. 22 24 65 24

Søknadsskjema og mer informasjon finner du i hovedannonsen for traineeprogrammet: www.regjeringen.no/trainee