Historisk arkiv

Ønsker styrket maritimt samarbeid med India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Det indiske marked er i sterk vekst og representerer store muligheter for norsk maritim næring i årene fremover. Dette var blant hovedbudskapene under det andre felles arbeidsgruppemøtet mellom Norge og India om maritime spørsmål som ble avholdt i Mumbai 16. april 2012.

Arbeidsmøtet samlet 80 myndighets- og næringslivsrepresentanter fra India og Norge for å drøfte samarbeid knyttet til LNG, nærskipstrafikk og teknologi/kompetanse. Ekspedisjonssjef Ida Skard fra Nærings- og handelsdepartementet ledet den norske delegasjonen.

- Samarbeidsmøtene skal fungere som en døråpner for industrielt samarbeid mellom norske og indiske aktører. Miljøvennlig og effektiv skipsfart står i fokus. Indisk og norsk maritim næring utfyller hverandre, og begge sider ser gode muligheter av økt handel og samarbeid, sier Ida Skard.

Arbeidsgruppen om maritime spørsmål ble lansert i under statsråd Trond Giskes besøk til India i 2010, og hadde sitt første møte i Oslo i mai 2011. Innovasjon Norge i Dehli spiller en viktig rolle ved å tilrettelegge for at prosjekter følges opp og kan konkretiseres av næringen.

-India har ambisiøse planer knyttet til skipsfart og miljøvennlig frakt langs kysten. Dette gir interessante forretningsmuligheter for norske aktører, avslutter Skard.