Historisk arkiv

Feil i VG-sak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings og handelsdepartementet (NHD) reagerer på udokumenterte, anonyme påstander i VG-sak om departementets økonomiske situasjon.

Nærings og handelsdepartementet (NHD) reagerer på udokumenterte, anonyme påstander i VG-sak om departementets økonomiske situasjon.

VG skriver at NHD er i pengetrøbbel i en sak basert på anonyme kilder. Pengebruken i NHD kommer i 2013 ikke til å være høyere enn budsjettert.

- VG formidler feil og unøyaktigheter til tross for at vi har bidratt med alle fakta i saken, sier departementsråd Reier Søberg i NHD.

- Det er ikke noe dramatisk med budsjettsituasjonen. Som vanlig justerer vi pengebruken gjennom året slik at vi holder budsjettet når året er over, sier Søberg.

Det er to hovedårsaker til at NHD nå strammer litt inn på utgiftene på driftsbudsjettet: Departementet har hatt vesentlig høyere IKT-utgifter etter overgang fra stasjonære PC-er og fasttelefoner, til mobilt kontor til alle ansatte. Dette skjedde da NHD flyttet inn i nye kontorer i høst, som en konsekvens av 22. juli 2011. I tillegg har departementet hatt svært lite ledighet, som det ofte er når ansatte slutter og andre tilsettes.

For å kompensere for dette er blant annet halve årets reisebudsjett redusert med 15 prosent, nytilsettinger blir nøye vurdert og det blir ikke brukt mer enn nødvendig på den løpende driften. 

- Det er ikke noe særskilt i dette. Departementet jobber hele tiden for full gass. Vi har fortsatt høy aktivitet, og det skjer innenfor de budsjettrammer vi har, forsikrer Søberg.