Historisk arkiv

Nasjonal reiselivskonferanse om morgendagens reiseliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Innovasjon og nyskaping er tema for den nasjonale reiselivskonferansen som arrangeres i Oslo i april. - Det er viktigere enn noen gang å fokusere på nye produkter, nye løsninger og ny kunnskap, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Pressemelding

Nr.: 78/05
Dato: 21. desember 2005
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Arvid Samland, tel. 22 24 65 60

Nasjonal reiselivskonferanse om morgendagens reiseliv

Logo: Morgendagens reiseliv.Innovasjon og nyskaping i reiselivsnæringene bidrar til styrket konkurransekraft og lønnsomhet for norske reiselivsbedrifter. Dette blir tema for den nasjonale reiselivskonferansen "Morgendagens reiseliv – nasjonal konferanse om ny kunnskap, nye produkter og nye løsninger" i Oslo 27. april 2006.

– Det er viktigere enn noen gang å fokusere på nye produkter, nye løsninger og ny kunnskap, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen. – Turistenes preferanser endrer seg svært raskt, og vi må kunne tilby det de reisende vil ha.

Konferansen arrangeres av Nærings- og handelsdepartementet (NHD), Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) og Innovasjon Norge (IN) i BIs lokaler i Nydalen i Oslo. Arrangørene vil presentere gode eksempler på innovasjon og produktutvikling som har bidratt til kunnskap, vekst og styrket lønnsomhet i reiselivsnæringene.

– Vi har en rekke konkrete eksempler på bedrifter som har lykkes med å skape nye og lønnsomme reiselivsprodukter, både i Norge og i utlandet. Med denne konferansen vil vi spre gode ideer og inspirere til samarbeid, sier Eriksen.

Regjeringen har i Soria Moria-erklæringen programfestet at det skal utarbeides en nasjonal strategi for reiseliv. Kvalitetssikring av de norske reiselivsproduktene er et av flere punkter som skal følges opp.

Invitasjoner til den nasjonale reiselivskonferansen vil bli sendt ut til reiselivsnæringene i 2006.