Historisk arkiv

Nye sikkerhetskrav for båter som fører inntil 12 passasjerer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

For å ta vare på sikkerheten om bord på båter som fører inntil 12 passasjerer i næringsvirksomhet, skal det utvikles nye regler. Nye regler vil omfatte havrafting og lignende aktiviteter.

Pressemelding

Nr.: 55/06
Dato: 11. juli 2006
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Arvid Samland, tel. 93 05 14 58

Nye sikkerhetskrav for båter som fører inntil 12 passasjerer

For å ivareta sikkerheten om bord på båter som fører inntil 12 passasjerer i næringsvirksomhet, skal det nå utvikles nye regler. Det nye sikkerhetsregelverket vil inkludere havrafting og lignende aktiviteter.

– Hittil har regelverket på området vært uklart og lite tilgjengelig. Årsaken er at det har blitt brukt et regelverk som først og fremst er utviklet for større skip, og som ikke er like egnet for mindre båter, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Særlig i sommmerhalvåret foregår det en del transport av passasjerer i mindre båter. Dette gjelder alt fra havrafting til transport av turister over fjellvann. Arbeidet som nå settes i gang skal sikre klare regler på området.

– Utviklingen med blant annet en stadig økende havraftingsbransje viser at tiden er inne for å lage et klarere regelverk. Dette vil også bidra til å høyne sikkerheten om bord, sier Eriksen.

Med utgangspunkt i regjeringens forslag til ny lov om skipssikkerhet (Ot.prp.nr. 87 (2005-2006), har Nærings- og handelsdepartementet nå bedt Sjøfartsdirektoratet om å utvikle en forskrift for båter som fører inntil 12 passasjerer i næringsvirksomhet.

De nye reglene vil tre i kraft tidligst fra sommersesongen 2007.