Historisk arkiv

Dag Terje Andersen besøker Finland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og statssekretær Rikke Lind følger kongeparet på statsbesøk til Finland 5. - 7. juni 2007. Norge satser på å styrke og videreutvikle det økonomiske samarbeidet med Finland på områder som IKT, design og maritim sektor.

Statsråd Dag Terje Andersen vil være i Finland 6. - 7. juni, mens Rikke Lind deltar 5. - 6. juni.

Statsråden vil blant annet møte sin finske kollega, handels- og industriminister Mauri Pekkarinen (6. juni). På programmet står også et besøk til Aker Yards i Åbo sammen med kongeparet (7. juni). Senere samme dag holder Andersen åpningsinnlegget på et seminar om maritim næring og miljø.

- Med statsbesøket til Finland satser Norge på å styrke og videreutvikle det økonomiske samarbeidet med Finland på områder som IKT, design og maritim sektor. Innovasjon er også vår felles utfordring i lys av globaliseringen, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.  

Statssekretær Rikke Lind deltar også, og vil i løpet av besøket blant annet holde innlegg på åpningen av finsk-norske næringslivsseminarer i Helsingfors (6. juni). Seminarene har fokus på IKT og innovasjon i tjenesteytende næringer. Hun besøker dessuten Tekes, som er Finlands virkemiddelapparat for næringsutvikling (6. juni).

Pressen er velkommen til å følge statsrådens og statssekretærens program i Finland.