Historisk arkiv

Mulig gassrør til Østlandet, Sverige og Danmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Det er gledelig at vi nå nærmer oss realisering av en gassrørledning til Østlandet, Sverige og Danmark. Avtalene som er inngått med 14 norske, svenske og danske selskaper, er et viktig skritt i riktig retning, sier Dag Terje Andersen.

Pressemelding

Nr.: 09/07
Dato: 30. januar 2007
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Ingrid Braate, tel. 22 24 01 28

Mulig gassrør til Østlandet, Sverige og Danmark

– Det er gledelig at vi nå nærmer oss realisering av en gassrørledning til Østlandet, Sverige og Danmark, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen. – Avtalene som er inngått med 14 norske, svenske og danske industri- og energiselskaper, er et viktig skritt i riktig retning.

Kun 1prosent av norsk gass brukes i dag til innenlands verdiskaping. Regjeringen har i Soria Moria-erklæringen slått fast at Norge skal bli verdensledende i miljøvennlig bruk av gass. Regjeringen ser derfor meget positivt på avtalene som er inngått og har tro på at dette skal bidra både til økt innenlands bruk av gass og økt teknologiutvikling på dette feltet.

– Gass kan brukes til både energi-, transport- og industriformål. Vi vil satse betydelige midler for å få til en økt industriell bruk av naturgass gjennom forskningsprogrammet Gassmaks, sier Andersen.
– Gassrørprosjektet har nå blitt til et nordisk energisamarbeidsprosjekt. Dette gjør at prosjektet kan modnes videre med større sjanse for realisering, etter mange år med usikkerhet. Industrien på Østlandet er et skritt nærmere å få tilgang til gass til konkurransedyktige, men ikke subsidierte, priser. Et gassuttak på Lista gjør at også Agder kan dra nytte av investeringen.

Les også pressemeldingen fra Olje- og energidepartementet: http://odin.dep.no/oed/norsk/aktuelt/pressesenter/pressem/026031-070488/dok-bn.html