Historisk arkiv

Næringsministeren legger ned grunnstein til REC ScanCells fabrikk i Narvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Onsdag 15. august klokka 12.30 legger statsråd Dag Terje Andersen ned grunnsteinen til solenergiselskapet REC ScanCells nye fabrikk i Narvik. Fabrikken er den største pågående landbaserte industriinvesteringen i Nord-Norge. Den vil gi ca. 175 nye arbeidsplasser innenfor en næring som er i stor vekst. SIVA – selskapet for industrivekst står for oppføring av bygningen.

-Jeg setter stor pris på at Norge ligger i tet internasjonalt innenfor solcelleindustrien. Her skapes det nye, framtidsrettede arbeidsplasser. Samtidig er denne teknologien svært positiv i miljøsammenheng. Solenergi er viktig for å dekke økende globalt energibehov på en miljøvennlig måte. Miljø er også ett av regjeringens prioriterte satsingsområder i Soria Moria-erklæringen. Det at denne fabrikken både gir arbeidsplasser og miljøgevinster, gjør det ekstra gledelig for meg å kunne legge ned grunnsteinen, sier nærings- og handelsministeren.

Beslutning om ny fabrikk ble tatt i september 2006 og om lag ett år etter vil produksjonen starte opp. Investeringen i den nye fabrikken har en ramme på om lag en milliard kroner. Dette er fordelt med 200 mill. kroner for bygget og 7-800 mill. kroner for produksjonsrelatert utstyr.

SIVA står for oppføring av bygningsmassen til den nye fabrikken. SIVA er regjeringens virkemiddel for å bidra til innovasjon og næringsutvikling gjennom eiendomsvirksomhet og utvikling av regionale innovasjons- og verdiskapingsmiljøer. SIVA har lang erfaring med byggeprosjekter for større og mindre industrivirksomheter i hele landet Selskapet opplever stor etterspørsel fra næringslivet. SIVA skal ta risiko og bidra til å mobilisere lokal kapital og kompetanse.

Samme dag har næringsministeren invitert bedrifter til Narvik for å komme med innspil til den første stortingsmeldingen om innovasjon, som skal vise hvordan staten vil engasjere seg på et bredt felt i næringspolitikken for å bidra til nyskaping og et konkurransedyktig næringsliv.

REC ScanCells satsing i Narvik er et godt eksempel på nyskaping og utvikling av en konkurransedyktig bedrift, avslutter nærings- og handelsministeren.

Pressen inviteres til å være til stede ved grunnsteinsnedleggelsen.

Kontaktperson: Spesialrådgiver Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25