Historisk arkiv

Solid vekst i norsk næringsliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

I alt 81.000 flere ble sysselsatt i 2006, og tre av fire nye arbeidsplasser ble skapt innen industri, bygg og anlegg, varehandel og tjenesteyting. Tall fra Foretaksstatistikken dokumenterer en solid vekst i norsk næringsliv, med stor økning i nye arbeidsplasser i fjor.

Det er særlig bygg og anlegg og tjenester i tilknytning til fast eiendom som har opplevd de største endringene, men veksten fordeler seg også på de fleste andre områder. Bedriftene får flere ansatte, og stadig flere bedrifter velger å være aksjeselskap. Tidligere års øking i antallet enkeltpersonselskap har stanset opp, og det er de allerede etablerte selskapene og nye aksjeselskaper som står for mye av veksten i arbeidslivet.

– Det er god grunn til å være fornøyd med at 81.000 flere ble sysselsatt i Norge i 2006. Det ser ut til at veksten kommer i alle deler av næringslivet, noe som er svært positivt, sier statssekretær Rikke Lind.  

Tallene i NHDs Foretaksstatistikk viser noen av hovedstrukturene i norsk næringsliv for de seks siste år. Statistikken omfatter opplysninger om foretakenes størrelse målt i ansatte, de mest benyttede selskapsformer og de siste tall om omsetningsstørrelser.

Tallene i Foretaksstatistikken er levert fra Statistisk Sentralbyrå og omfatter alle foretak i privat sektor med unntak av primærnæringene.

Finn tallene i foretaksstatistikken 2007.