Historisk arkiv

Finsk-norske næringslivsdager i Kirkenes og Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Den finske utenrikshandelsministeren Paavo Väyrynen leder en finsk næringslivsdelegasjon som gjester Kirkenes og Tromsø 9. og 10. april. Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen er vertskap sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Reiseliv, miljøteknologi og energi er temaer som er viktige for Norge og Finland i nord. Infrastruktur, fornybar energi og forskning og utvikling står på dagsorden. Et annet stikkord er samarbeid med Russland.

Målet med de finsk-norske næringslivsdagene er å styrke det regionale samarbeidet innenfor disse sektorene og knytte disse nærmere til bredere europeiske prosesser. Det arrangeres både seminarer og bedriftsbesøk som pressen inviteres til å dekke.

Rundt 50 representanter for finsk næringsliv, forskning og myndigheter deltar under besøket.

Regjeringen ser på nordområdene som Norges viktigste strategiske satsingsområde i årene fremover. Målsettingen er å skape bærekraftig vekst og utvikling i denne regionen gjennom økt internasjonalt samarbeid om ressurser, miljøforvaltning og forskning.

- Samarbeid med våre nordiske naboer er viktig for å virkeliggjøre satsingen. Vi har mye felles med Finland i nord, men noe av dette er ennå uoppdaget. Det skal vi nå gjøre noe med, sier næringsminister Dag Terje Andersen.

Arrangementene foregår i Kirkenes 9. april og i Tromsø 10. april.

For detaljer om programmet, ta kontakt med:

  • Kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer, 95 06 00 52 (Nærings- og handelsdepartementet)
  • Kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom, 97 63 20 64 (Utenriksdepartementet)