Historisk arkiv

Norge stiller ut bærekraft på Verdensutstillingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

The Nature of Norway blir det norske konseptet for Verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai.

- Regjeringen vil vise verden at bærekraft er viktig for Norge. Konseptet The Nature of Norway formidler dette på en flott måte, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Kort lydklipp fra statsrådens tale: Expolansering.mp3

Videoklipp fra statsrådens tale.

Det er i sommer gjennomført konkurranse om utforming av Norges konsept på EXPO 2010 i Shanghai. I dag lanserte nærings- og handelsministeren The Nature of Norway - utformet av Helen&Hard, Melvær&Lien Idé-entreprenør og Sweco Norge - som vinner av konkurransen. Lanseringen fant sted på Nasjonalmuseet for arkitektur der vinnerkonseptet, sammen med de fire andre løsningsforslagene, stilles ut frem til 24. august.  

- Jeg gleder meg til å vise denne utstillingen til resten av verden, sier Brustad.

Paviljongen er et landskap og en arena for opplevelser og læring knyttet til bærekraft. Det legges vekt på bærekraft gjennom valg av materialer, gjennom ressursbruk og energieffektivisering og gjennom etterbruk av paviljongen.

 

- Gjennom vår deltakelse på EXPO 2010 ønsker vi å profilere Norge og skape en møteplass for politikk og næringsliv, og utvikle våre forbindelser med Kina som handelspartner, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Innovasjon Norge har oppdraget med å lede interimprosjektet for å forberede Norges deltakelse på EXPO 2010. Utvalgte næringslivsrepresentanter er med i et interimstyre som ledes av Henrik O. Madsen fra Det Norske Veritas.

Kina har opplevd en imponerende økonomisk vekst de senere år. Kina er vår viktigste handelspartner i Asia. Spesielt Shanghai er et viktig knutepunkt for norsk handel og investeringer. Deltakelse på EXPO 2010 er således svært interessant for norske næringsinteresser i Kina.

- Deltakelse på EXPO 2010 gir oss en unik anledning til å vise oss frem for Kina, og for resten av verden. Deltakelsen vil være sentral i vår langsiktige satsing på Kina, sier Brustad.

EXPO 2010 er et partnerskap mellom det offentlige og det private. Det Norske Veritas, Kongsberggruppen, Wilhelm Wilhelmsen ASA, StatoilHydro og reiselivsnæringen har så langt bekreftet at de vil delta i prosjektet.

Mer informasjon om EXPO 2010 på Regjeringen.no og hos Innovasjon Norge

Mer informasjon fra Helen & Hard

Om konkurransen på EXPO 2010s offisielle web-side.