Historisk arkiv

Styrket samarbeid med Finland i nordområdene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen møter Finlands utenrikshandelsminister Paavo Väyrynen i Kirkenes i dag. Målet er å styrke det regionale næringssamarbeidet i regionen.

Rundt 50 representanter for finsk næringsliv og myndigheter er på plass i Kirkenes. Også sentrale aktører innen norsk nasjonalt og regionalt næringsliv deltar.

- I dag skal vi utveksle erfaringer om næringssamarbeid i nordområdene. Norge og Finland har mye å lære av hverandre. Dette vil bidra til å styrke det regionale samarbeidet, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Målet er også å knytte samarbeidet i nordområdene nærmere til bredere europeiske prosesser.

- Vår tids samfunnsutfordringer gjør at det blir stadig viktigere å se løsninger på tvers av tradisjonelle grenser og sektorer. Næringslivsdagene her i Kirkenes er et godt eksempel på dette, sier Andersen.

I tillegg til politiske samtaler gjennomføres det et variert næringslivsprogram i Kirkenes. Temaer som skal diskuteres er blant annet gruvedrift og mineraler, infrastruktur, reiseliv og olje og gass.

Dagen etter fortsetter programmet i Tromsø der utenriksminister Jonas Gahr Støre er vert. Fokus for programmet i Tromsø er forskning og utvikling, miljøteknologi, fornybar energi, energieffektivisering og bioteknologi.

Utenrikshandelsminister Paavo Väyrynen, Mika Myllylä, Vegar Ulvang, nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen
Mika Myllylã og Vegar Ulvang presenterte Tour de Barents for ministrene.
Næringsminister Dag Terje Andersen er imponert over prosjektet.