Historisk arkiv

Investinor klar til å investere i norsk næringsliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Det nye statlige investeringsselskapet Investinor AS ble åpnet av statsminister Jens Stoltenberg og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i Trondheim i dag. Det nye selskapet har fått 2,2 milliarder kroner i investeringskapital, og skal primært investere i bedrifter i tidlig vekstfase.

Fra åpningen av Investinor

– Regjeringen har etablert Investinor AS for å sikre nye og eksisterende bedrifter tilgang på kapital og på den måten bidra til økt verdiskaping over hele landet. Dette er ikke minst viktig nå under finanskrisen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Investeringsselskapet skal tilby risikovillig kapital til nye bedrifter med internasjonalt potensial. Selskapet har forretningsadresse i Trondheim, men har hele landet som nedslagsfelt. Investinor AS er et datterselskap av Innovasjon Norge.

– Utviklingen i næringslivet de siste månedene, har aktualisert betydningen av selskapets virksomhet ytterligere. Vi er derfor glade for at Investinor nå kommer i gang med ordinær drift, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Investinor AS skal fortrinnsvis investere i bransjer hvor Norge står sterkt, og hvor det er vekstpotensial. Selskapet skal prioritere de fem satsingsområdene miljø, energi, reiseliv, marin og maritim sektor, og ha et særskilt fokus på klima- og miljøprosjekter. Fondet kan imidlertid også investere i lønnsomme prosjekter i andre bransjer og sektorer.

Les mer om selskapet på www.investinor.no