Historisk arkiv

Mer penger til kampen mot pirater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen gir 1 million kroner ekstra til IMOs arbeid for en mer miljøvennlig skipsfart og tiltak mot piratvirksomhet. Norge er blant verdens ledende skipsfartsnasjoner og har engasjert seg aktivt i dette arbeidet.

Miljøvernminister Erik Solheim og statssekretæren Nærings- og handelsdepartementet  Rikke Lind møtte IMOs (International Maritime Organization) generalsekretær Efthimios Mitropoulos på Lillestrøm i dag. De drøftet kampen mot piratvirksomhet og betydningen av å finne en internasjonal løsning på skipsfartens klimautfordringer.

- Det må etableres klare krav til skipsfarten om å redusere klimagassutslippene. Vi gjør det vi kan får å få en internasjonal løsning raskest mulig, sier Solheim. Erik Solheim drøftet også et samarbeid om miljørettet bistand med IMOs generalsekretær Efthimios Mitropoulos.

Miljøvernminister Erik Solheim, generalsektær Efthimios Mitropoulos og statssekretær Rikke Lind.
Miljøvernminister Erik Solheim, generalsekretær Efthimios Mitropoulos og statssekretær Rikke Lind.

– Dette er et viktig bidrag fra Norge for å nå vårt felles mål om en mer miljøvennlig og sikker internasjonal skipsfart, sier Rikke Lind. Vårt aktive arbeid i IMO er et sentralt virkemiddel for å oppnå målene i vår Maritime Strategi.

Miljøverndepartementet og Nærings- og handelsdepartementet har sammen bestemt seg for å gi en million kroner ekstra til IMOs prosjekter innfor miljøarbeid og tiltak mot piratvirksomhet.

Kontaktperson: Rådgiver Sandra Clark, mobil: 93 24 33 14