Historisk arkiv

Regjeringen positiv til å delta i emisjon i DnB NOR

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen vil i løpet av kort tid legge fram forslag for Stortinget om at staten skal delta med sin forholdsmessige andel i egenkapitalutvidelsen i DnB NOR ASA.

Regjeringen vil i løpet av kort tid legge fram forslag for Stortinget om at staten skal delta med sin forholdsmessige andel i egenkapitalutvidelsen i DnB NOR ASA. Slik opprettholdes den statlige eierandelen på 34 prosent i selskapet.

- Regjeringen stiller seg positiv til styrets forslag om en emisjon i DnB NOR med fortrinnsrett for dagens aksjonærer, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.  

- Jeg ser emisjonen som et sunt tegn både for selskapet og markedet. Emisjonen vil styrke kjernekapitaldekningen i selskapet og øke bankens finansielle robusthet på en måte som gir like muligheter for alle aksjonærer til å delta, fortsetter hun.  

- Statens hovedmål med eierskapet i DnB NOR er å sikre at konsernet har hovedkontor i Norge, og at DnB NOR skal være en partner for norske selskaper innenlands og på eksportmarkedet. Dette gir næringslivet tilgang til et stort norskbasert finanskonsern med høy kompetanse. For DnB NOR gir kapitaløkningen bedre muligheter for å opprettholde selskapets verdiskaping og sentrale rolle for norsk næringsliv. Som en stor og langsiktig eier i DnB NOR er regjeringen positiv til å delta med vår forholdsmessige andel i emisjonen, sier nærings- og handelsministeren.

Regjeringen tar forbehold om at Stortinget gir sitt samtykke til emisjonen og at emisjonsvilkårene er akseptable og markedsmessige. Statens andel i emisjonen vil i så fall utgjøre opp mot 5 milliarder norske kroner. Statens eierandel i DnB NOR ASA skal etter emisjonen fortsatt være 34 pst.