Historisk arkiv

"Sammen bedre på Klima"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsdepartementet gir 400 000 kroner til NHOs og LOs pilotprosjekt ”Sammen bedre på klima.” Pilotprosjektet skal bidra til reduksjon av utslipp av klimagasser gjennom tiltak i utvalgte bedrifter og samarbeid i nettverk.

Nærings- og handelsdepartementet gir 400 000 kroner til NHOs og LOs pilotprosjekt ”Sammen bedre på klima.” Pilotprosjektet skal bidra til reduksjon av utslipp av klimagasser gjennom tiltak i utvalgte bedrifter og samarbeid i nettverk.

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad offentliggjorde støtten under sitt besøk på Fresenius Kabi i Østfold tirsdag 8.9.2009.

- Dette er et godt eksempel på at bedriftene selv tar ansvar for å kutte klimagassutslippene, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. - Vi er glade for å kunne spille på lag med næringslivet i et så viktig prosjekt.

Næringslivet er en viktig part i å løse klimautfordringene. Involvering av de ansatte i bedrifters arbeid med miljø- og klimatiltak kan fremme kostnadseffektive utslippsreduserende tiltak på den enkelte arbeidsplass. Slike prosesser kan bidra til å skape verdifull nytenkning rundt disse utfordringene i næringslivet og samfunnet for øvrig.

Prosjektet eies av NHO Østfold, LO Østfold og bedriftene Glava AS, Schenker, Jøtul AS, Stabburet, Nexans Norway AS og Quality Hotel & Resort Sarpsborg.