Historisk arkiv

Strategisk råd for reiseliv utvides

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har invitert fire nye deltakere til sitt strategiske råd for reiseliv. De nye medlemmene vil være til stede når statsråden holder neste møte med rådet i slutten av måneden.

– Strategisk råd for reiseliv er et svært viktig forum. Gjennom dette rådet får jeg diskutert aktuelle problemstillinger med dem som kjenner næringen best, og jeg får viktige innspill til reiselivspolitikken, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Rådet hadde sitt første møte i juni i fjor, og har så langt bestått av 15 representanter. Når statsråden nå utvider rådet med ytterligere fire medlemmer, er det for å komme i kontakt med en større del av reiselivsnæringen.

– Reiselivsnæringen er mangfoldig, og jeg er opptatt av at dette gjenspeiles i det strategiske rådet. Når jeg har satt sammen rådet, har jeg ønsket å dekke de ulike delene av landet og de ulike delene av næringen, forteller næringsministeren.

– Jeg er glad for at både Leif Øverland, May-Britt Paulsen, Helge Bonden og Clas Delp har takket ja til invitasjonen, sier Brustad.

Tar med rådet til Hedmark
Neste møte i Strategisk råd for reiseliv er den 26.–27. mars. Møtet vil denne gangen finne sted i statsrådens egne hjemtrakter, Trysil. Lønnsomheten i reiselivsnæringen og innovasjon i opplevelsesnæringene vil være blant temaene som står på dagsordenen for møtet. Finansuroens virkning på reiselivet skal også diskuteres.

– Trysil er et godt utgangspunkt for å diskutere reiseliv. Jeg vil derfor også benytte anledningen når vi møtes, til å lytte til hvilke erfaringer deltakerne i rådet har om hvordan reiselivsnæringen håndterer den utfordrende situasjonen vi nå er inne i, sier Brustad.

 

De nye medlemmene:

Clas Delp (Forbundssekretær Fellesforbundet)
– Clas Delp har jeg invitert med i Strategisk råd for reiseliv for å styrke de ansattes stemme når reiselivspolitikk diskuteres. De ansatte spiller en svært viktig rolle i turistenes totalopplevelse av Norge som reisemål, sier Brustad.

Helge Bonden (Administrerende direktør Trysilfjellet)
– Helge Bonden er invitert med i Strategisk råd for reiseliv fordi jeg ønsket å få med en representant for innlandet og skiturismen. Skidestinasjonene er en svært viktig del av norsk reiselivsnæring, og Trysilfjellet er Norges største skisted, sier Brustad.

May-Britt Paulsen (Salgs- og markedsansvarlig i XXLofoten)
– May-Britt Paulsen har jeg invitert med i Strategisk råd fordi hun har god kompetanse om salg og med å sy sammen pakketurer innenfor reiselivet. Reiseliv i nordområdene er et viktig satsingsområde for regjeringen, og jeg ønsket derfor også å styrke Nord-Norges representasjon i rådet, sier Brustad.

Leif Øverland (Direktør Hurtigruten)
– Leif Øverland representerer en av landets viktigste enkeltaktører i reiselivssammenheng, Hurtigruten. Han har bred ledererfaring fra reiselivet og omfattende samferdselskompetanse gjennom flere ledende posisjoner i blant annet NSB, sier Brustad.