Historisk arkiv

NHD ut i landet: Giske ber næringslivet invitere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Trond Giske frir igjen til virksomheter over hele landet, og ber om en invitasjon. – Det er tredje gang vi sender de ansatte i departementet ut på bedriftsbesøk. De to første gangene høstet vi spennende erfaringer og vi ønsker å få det til igjen, sier Giske.

Det tas sikte på at alle departementets 200 ansatte skal på bedriftsbesøk. ”NHD ut i landet” er en del av regjeringens Samarbeid-for-arbeid-prosjekt. I år er den fastsatte datoen 23. oktober.

– Vi går alltid bredt ut og inviterer bedrifter til å være vertskap, og vi har alltid hatt stor pågang. I år ber vi spesielt vekstselskaper om å melde seg, sier Giske.

 

SSB sin definisjon av en vekstbedrift er et foretak med minst ti ansatte og årlig gjennomsnittlig vekst i omsetning eller sysselsetting på 20 prosent. 8,4 prosent av alle foretak er høyvekstforetak målt i omsetning og 4,4 prosent høyvekstforetak målt i sysselsetting.

I 2011 ble det registrert nesten 50 000 nye foretak i Norge, men som få som 1,3 prosent av disse kan regnes som vekstbedrifter.

– Ofte jobber departementet mest med bedrifter som har problemer, og det er viktig det, men nå ønsker vi å møte de som virkelig lykkes og høre med dem hva det er som gjør at de får det til, sier Giske om årets besøk.

 

Giske tok initiativ til prosjektet med et ønske om å styrke kontakten mellom departementet, bedriftene og befolkningen for øvrig. Derfor oppfordrer Giske bedriftene selv om å henvende seg til departementet med en invitasjon.

- Vi har en løpende og god dialog med norsk næringsliv, men denne kan alltid bli bedre. Det er en rekke bedrifter som har mye å fortelle oss, og nå har de altså sjansen. Da kan de få presentere bedriften sin og gi oss nyttige innspill til arbeidet vårt og til regjeringens næringslivspolitikk. Samtidig kan de også få et innblikk i hvordan departementet jobber, sier statsråden.

Han håper at bedrifter land og strand rundt inviterer departementets medarbeidere på en visitt.

Hvordan:

Invitasjon sendes til postmottak@nhd.dep.no innen 24. august. Så vil invitasjonene bli vurdert ut ifra geografisk spredning og type bedrift, siden det er ønskelig med et bredt spekter. Det må påventes noe behandlingstid.

Kontakt for pressen:

NHD pressevakt, 902 51 303, NHDinfo@nhd.dep.no