Historisk arkiv

Spørsmål nr 623 til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Øyvind Korsberg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Svar vedr norsk medlemskap i Den europeiske patentorganisasjon

Stortingets presidentskap
Stortinget
Karl Johans gate 22
0026 OSLO



Deres ref
20060837

Vår ref
200601383-2

Dato
23.03.2006


Spørsmål nr 623 til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Øyvind Korsberg

Jeg viser til brev av 17. mars 2006 fra Stortingets presidentskap med spørsmål nr. 623 fra stortingsrepresentant Øyvind Korsberg om norsk medlemskap i Den europeiske patentorganisasjon EPO.

Spørsmål:

Regjeringen har endelig besluttet at Norge skal søke medlemskap i Den europeiske patentorganisasjon (EPO). Når skal Regjeringen søke og når forventer Regjeringen at Norge er medlem i EPO?

Svar:

Norge signerte i oktober 1973 Den europeiske patentkonvensjonen EPC, men har siden ikke ratifisert avtalen. Det betyr at det ikke er nødvendig å søke om medlemskap i EPO, men at vi har krav på å bli medlem ved å ratifisere avtalen.

Regjeringen har besluttet å sende saken om norsk tiltredelse til EPC på høring med sikte på å ratifisere avtalen. Slik ratifikasjon vil innebære at vi blir medlem i EPO. Nærings- og handelsdepartementet vil i nær fremtid sende forslaget på nasjonal høring.

Etter at høringen er gjennomført, vil det bli utarbeidet en Ot.prp. om de nødvendige lovendringer og en St. prp. om ratifikasjon av EPC. Det tas foreløpig sikte på at disse proposisjonene kan legges frem for Stortinget i løpet av høstsesjonen 2006 slik at norsk tiltredelse til Den europeiske patentorganisasjonen kan skje senest innen 1. januar 2008.

Vennlig hilsen
Odd Eriksen