Historisk arkiv

Spørsmål nr 992 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Svar datert 14. juni 2006 til stortingsrepresentant Petter Løvik vedr. habilitetsreglene i Innovasjon Norge.

Stortingets presidentskap
Stortinget
0026 OSLO



Deres ref

Vår ref
200602635-2/ATB

Dato
14.06.2006



Spørsmål nr 992 til skriftlig besvarelse

Jeg viser til brev av 7. juni 2006 fra Stortingets presidentskap med spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Petter Løvik.

Spørsmål:

I media er det stilt spørsmål ved om habilitetsreglane i Innovasjon Norge blir følgde. Det er svært viktig å ha med aktive folk frå næringslivet i styrande organ i dette viktige selskapet. Då blir det ekstra viktig at det ikkje kan reisast tvil om habiliteten deira. Kva vil statsråden gjere for å sikre at habilitetsreglane blir følgde slik at det ikkje kan reisast tvil om uhilda sakshandsaming i Innovasjon Norge?

Svar:

Innovasjon Norge har sterkt fokus på at sakshandsaminga skal vera uhilda. Framstillinga i media syner at reglar og rutinar i Innovasjon Norge blir følgde. Det er avdekka eit tilfelle der rutinane har svikta. Eg finn likevel grunn til å sjå på om regelverket er godt nok. Det er viktig at det ikkje kan reisast tvil om sakshandsaminga i Innovasjon Norge. Eg vil difor be Innovasjon Norge vurdere om reglar og rutinar kan betrast, og særskilt vurdere om ein skal bruke settestyre i saker der styremedlemmar er ugilde.

Med hilsen
Odd Eriksen