Historisk arkiv

Regjeringen satser på reiseliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Replikk av nærings- og handelsminister Odd Eriksen i Dagens Næringsliv 8. mai 2006

- Vi er allerede i gang med å utforme en strategi for reiselivsnæringene. Arbeidet skal skje i nært samarbeid med alle departementer som har interesser innenfor reiselivsnæringene, og ikke minst i samarbeid med reiselivsnæringene selv, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen i en replikk i Dagens Næringsliv 8. mai.

Nærings- og handelsminister Odd Eriksen

Regjeringen satser på reiseliv

Replikk i Dagens Næringsliv 8. mai 2006

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (FrP) angriper i et innlegg mine uttalelser i en kronikk av 27. april i Dagens Næringsliv. Han er opptatt av regjeringens reiselivspolitikk. I Soria Moria-erklæringen slår regjeringen fast at det skal lages strategier for de fem områdene hvor Norge har særlige fortrinn, nemlig marin sektor, maritim sektor, energi, miljø og reiseliv.

Vi er allerede i gang med å utforme en strategi for reiselivsnæringene. Arbeidet skal skje i nært samarbeid med alle departementer som har interesser innenfor reiselivsnæringene, og ikke minst i samarbeid med reiselivsnæringene selv. Utfordringene både nasjonalt og internasjonalt vil være tema.

Både regjeringen og stortingsflertallet ønsker at reiselivsnæringene skal ha klare rammebetingelser å forholde seg til. Strategien vil bidra til dette. I hvilken form det vil være mest hensiktsmessig å presentere strategien vil vi ta stilling til når arbeidet har kommet lenger og det er mer klart hvilke problemstillinger som blir behandlet.

Korsberg synes å være mer opptatt av form enn innhold. Det må han få lov til, men for regjeringen er substans viktigst. Det er en av grunnene til at vi har økt bevilgningene til reiseliv med 72,5 millioner kroner i budsjettet for 2006.