Historisk arkiv

Vi trenger alle hender

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Replikk av statssekretær Karin Yrvin i Dagens Næringsliv 12. mai 2006

- Et oppslag i Dagens Næringsliv 8. mai viser at hele 94 prosent av norske bedrifter ikke har tiltak for å øke rekrutteringen av personer med innvandrerbakgrunn. Det gir grunn til bekymring, sier statssekretær Karin Yrvin i en replikk i Dagens Næringsliv 12. mai.

Statssekretær Karin Yrvin

Vi trenger alle hender

Replikk i Dagens Næringsliv 12. mai 2006

Et oppslag i Dagens Næringsliv 8. mai viser at hele 94 prosent av norske bedrifter ikke har tiltak for å øke rekrutteringen av personer med innvandrerbakgrunn. Det gir grunn til bekymring. Økonomien i næringslivet er god, og ledigheten går ned. Tall fra Aetat viser en ledighet på kun 2,8 prosent i april.

Det er imidlertid grunn til å tro at vi i tiden som kommer vil få et økende behov for arbeidskraft. Beregninger viser at vi i 2010 kan mangle hele 220 000 personer for å dekke behovet for arbeidskraft. Dette er en stor utfordring – både for regjeringen og for næringslivet selv. Vedvarende mangel på arbeidskraft kan true vår evne til verdiskaping og i siste instans også vår velferd.

Derfor er det svært viktig at næringslivet har et aktivt forhold til å rekruttere innvandrere som allerede oppholder seg i landet, slik at denne arbeidskraftreserven kan utnyttes. Undersøkelsen som Dagens Næringsliv gjengir viser at denne arbeidskraften ikke engasjeres på en god måte. Regjeringen prioriterer dette, og legger derfor fram en stortingsmelding til høsten hvor en bl.a. ser på hvordan en bedre kan inkludere innvandrere i arbeidslivet.