Historisk arkiv

Energi21: Anita Utseth åpnet nasjonalt dialogmøte i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statssekretær Anita Utseth åpnet i dag et nasjonalt dialogmøte i Oslo. Møtet ble holdt i forbindelse med etablering av en FoU-strategi for energisektoren – Energi21.

Olje- og energidepartementet har satt i gang et arbeid med å utarbeide en helhetlig strategi for forskning og teknologiutvikling innenfor energisektoren. Strategien har fått navnet Energi21 - Norsk energiforskning for det 21. århundre - og skal ha som overordnet mål å øke verdiskapingen i energisektoren gjennom satsing på FoU og ny teknologi. Den skal bidra til en samordnet og styrket forsknings- og teknologiinnsats innenfor sektoren, der økt engasjement i energinæringen står sentralt. Strategien skal etableres gjennom et nært samarbeid mellom myndighetene, forskningsinstitusjoner og energinæringen.

I forbindelse med strategiarbeidet har departementet opprettet en strategigruppe som skal komme opp med en FoU-strategi med tilhørende innsatsområder innen utgangen av januar 2008. Som et ledd i dette arbeidet har det i dag blitt avholdt ett nasjonalt dialogmøte hos Hydro på Kjørbo i Oslo. Hensikten er å hente innspill og synspunkter fra aktører og andre interessenter innenfor energiområdet.

Utseth la i åpningsinnlegget sitt vekt på viktigheten av at energibransjen selv kommer med ønsker om hvordan innsatsen rettet mot forskning, utvikling, demonstrasjon og kommersialisering av ny energiteknologi skal prioriteres. Hele åpningsinnlegget kan leses her.

Les mer om Energi21 på www.energi21.no.