Historisk arkiv

Energirådet 14. juni 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har nå invitert et utvalg toppledere innenfor energisektoren til å delta på det første møtet i ”Energirådet” 14. juni kl. 1600.

Gjennom de siste 100 år er det foretatt betydelige investeringer i det norske energisystemet, som er ryggraden i vårt moderne velferdssamfunn. For å vedlikeholde, drifte og videreutvikle energisektoren, er det svært viktig at vi klarer å opprettholde kompetanse innenfor forskning, undervisning, og i de enkelte kraftselskaper og leverandørbedrifter.

Hensikten med Energirådet er å skape en arena for å fokusere på felles utfordringer og muligheter for energinæringen, der bransjen sammen med myndighetene kan skape ytterligere verdier og bidra til å styrke Norges stilling som en ledende energinasjon.

Energirådet skal fokusere bl.a. på følgende områder:
• Samhandling/klyngetenkning innenfor energisektoren
• Internasjonalisering av energinæringen
• Kompetansebevaring og -utvikling
• Teknologiutvikling

Det har vært stor interesse for å være med i Energirådet, men av hensyn til å få en nær og god dialog har det vært nødvendig å begrense antallet deltagere. Ved utvelgelsen av medlemmer til Energirådet er det lagt vekt på representativitet, og alle deltagerne er oppfordret til å tenke helhetlig.

Første halvdel av møtet vil være åpent for pressen.


Invitasjonsbrev

Agenda

Deltagerliste

Rapporten Møteplass for energisektoren