Historisk arkiv

Enoksen deltok på jazzet gasskonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Enoksen deltok på årets JazzGass i Molde der en samlet petroleumsnæring diskuterte hvordan det umulige kan bli mulig i norsk petroleumsvirksomhet.

- Det er ikke første gang jeg tilbringer noen dager av ferien på JazzGass i Molde, sa en ferierende statsråd til årets JazzGass-konferanse tirsdag.

I 1999 deltok Enoksen på JazzGass for første gang. Helt siden Ormen Lange-feltet ble påvist i 1997 har utbygging av feltet vært et tema. Oktober i år har Ormen Lange planlagt oppstart og prosjektet høstet stor ros av statsråden for å ha gjort visjoner til virkelighet.

- Ormen Lange har vært med på å bringe oss inn i en ny teknologisk tidsalder. Jeg vil rette honnør til Hydro og de andre rettighetshaverne i Ormen Lange-feltet. De har løst store teknologiske utfordringer og vist godt samarbeid, sa Enoksen.

Potensial i Norskehavet
Videre pekte statsråden på høy leteaktivitet i år.
- Selv om vi hittil i år ikke har gjort store funn, ser ikke Oljedirektoratet grunn til å nedjustere anslaget for uoppdagede ressurser. I de modne områdene, spesielt på Haltenbanken, ser man en tendens til at små funn blir modnet frem og at ledig kapasitet på eksisterende innretninger blir utnyttet. Morvin er et godt eksempel på dette.
Statsråden trakk frem Skarv, Victoria og Onyx, som spennende prosjekter i Norskehavet.
I sitt innlegg kom Enoksen inn på noen av utfordringene petroleumsvirksomheten i Norge står overfor. Spesielt nevnte han utfordringer knyttet til infrastruktur.
- Mange av feltene er relativt små og ligger langt fra hverandre. I tillegg befinner mange av dem seg på dypt vann med høyt trykk og høy temperatur, sa statsråden.

Krevde dristighet
Hydros konsernsjef Eivind Reiten var også gjest og innleder under konferansen, som arrangeres i tilknyting til Moldejazz. Han beskrev gjennomføring av Ormen Lange-prosjektet som ”å gjøre det umulig mulig”, som for øvrig var tittelen på årets konferanse.
- Ormen Lange-prosjektet har først og fremt krevd dristighet, men også besluttsomhet, målrettethet og systematikk, sa Reiten i sitt innlegg.

I tillegg til Enoksen og Reiten holdt fylkesordfører i Møre og Romsdal Jon Aasen, prosjektdirektør i Hydro Tom Røtjer, direktør for undersøking og produksjon i Shell Tore Holm, konsernsjef i Ulsteingruppen Gunvor Ulstein, samt leder for Hydro Russland Bengt Lie Hansen innlegg under JazzGass.
Neste år feirer JazzGass tiårsjubileum.

Les hele innlegget her.