Historisk arkiv

Haga fikk innspill på bedrifters samfunnsansvar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-God dialog med næringslivet, sivilt samfunn og internasjonale aktører er helt essensielt for at Norge skal kunne være i front på dette feltet, sa olje- og energiminister Åslaug Haga da hun tirsdag møtte representanter fra NGOer, arbeidslivets interesseorganisasjoner og ulike kunnskapsmiljøer for å få innspill til regjeringens arbeid med bedrifters samfunnsansvar internasjonalt.

 

-God dialog med næringslivet, sivilt samfunn og internasjonale aktører er helt essensielt for at Norge skal kunne være i front på dette feltet.
Det sa olje- og energiminister Åslaug Haga da hun tirsdag møtte representanter fra NGOer, arbeidslivets interesseorganisasjoner og ulike kunnskapsmiljøer for å få innspill til regjeringens arbeid med bedrifters samfunnsansvar internasjonalt.

Den gode dialogen med det sivile samfunn vil være viktig i arbeidet med Norges implementering av EITI-prinsippene,som er Olje- og energidepartementets ansvarsområde, og i forhold til regjeringens kommende stortingsmelding om bedrifters samfunnsansvar.

Statsråden lyttet interessert til råd og synspunkter på temaer relatert til EITI, norske selskapers aktiviteter i utlandet, internasjonalisering av alternativ energi og hvordan myndighetene bør arbeide med internasjonalt samfunnsansvar.  Statsråden er opptatt av at det sivile samfunn engasjerer seg i prosessen, og at miljøet kommer med konkrete forslag og innspill..

Statsråden gjorde oppmerksom på at norske petroleums- og energibedrifter i stadig større grad engasjerer seg mer internasjonalt. I tillegg til å lytte til norske aktører, sa Haga at hun er opptatt av å lære av andre land.
-I Storbritannia må for eksempel børsnoterte selskaper rapportere på sentrale CSR-områder, ga hun som eksempel.

Åslaug Haga takket for innspillene og ytret ønske om videre dialog i hennes og regjeringens arbeid med bedrifters samfunnsansvar med et stadig mer internasjonalisert næringsliv.
-Ambisjonen for regjeringens arbeid med internasjonalt samfunnsansvar er helt klar – den skal bli konkret! sa Haga til representanter fra pressen etter møtet.

Disse ga råd til statsråd Åslaug Haga og statssekretær Liv Monica Stubholt:
LO
Norges Hovedorganisasjon
Amnesty International Norge
Publish What You Pay
Kirkens Nødhjelp
Forum for Utvikling og Miljø
WWF Norge
Framtiden i våre hender
Norsk senter for menneskerettigheter
Norsk Folkehjelp
Burmakomiteen
Regnskogfondet

Bilde (øverst): Erik Lundeby fra NHO-Strategi og politikk, ga statsråden konkrete innspill under hennes møte om bedrifters samfunnsansvar tirsdag. FOTO: OED/UC