Historisk arkiv

Energirådet avgir rapport om Internasjonalisering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I dag mottok olje- og energiministeren rapporten ”Samarbeidsprosjekt for å styrke internasjonaliseringen av energinæringen” , som fastslår at energi- og leverandørbedrifter med ambisjoner i det internasjonale markedet ønsker å etablere et samarbeidsprosjekt innen energinæringen.

I dag mottok olje- og energiminister Terje Riis-Johansen rapporten ”Samarbeidsprosjekt for å styrke internasjonaliseringen av energinæringen” fra en arbeidsgruppe under Energirådet. Rapporten fastslår at energi- og leverandørbedrifter med ambisjoner i det internasjonale markedet ønsker å etablere et samarbeidsprosjekt innen energinæringen, et tilsvarende samarbeid som man finner innenfor petroleumssektoren (INTSOK).

- Det er et sterkt økende behov for mer energi i verden. Ikke minst har klimadiskusjonen satt fokus på behovet for mer fornybar energi. Norsk energikompetanse har et stort potensial internasjonalt. Jeg er derfor svært glad for at energinæringen er positiv til å styrke samarbeidet for ytterligere å forsterke norsk energikompetanses stilling i utlandet. I et samspill mellom næringen og myndighetene kan vi øke slagkraften, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. 

Gruppens leder Per Otto Dyb overrekker rapporten til olje- og energiministeren

Samarbeidsprosjektet skal være et redskap for å oppnå økt konkurransekraft for den norske energinæringen på det internasjonale markedet, og dermed styrke det langsiktige grunnlaget for verdiskaping og sysselsetting. Både norske og utenlandske selskaper med produksjonsvirksomhet og annen verdiskaping i Norge vil bli omfattet.

- Innenfor fornybar energi internasjonalt er Norge svært anerkjent som en ledende vannkraftnasjon, men i de senere år har det også vokst frem ”nye” klynger innenfor solenergi og vindkraft. Offshore vindkraft har et stort og spennende potensial. Mitt klare mål er at dette nye samarbeidet skal skape flere arbeidsplasser og øke verdiskapingen i Norge, sier Riis-Johansen.

Arbeidsgruppen under Energirådet har vært ledet av administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens.  Øvrige deltakere kommer fra Statkraft, SN Power, Agder Energi, Norsk Solkraft, Norconsult, NTE og Jakobsen Elektro.

Les hele rapporten her.