Historisk arkiv

Retten tar ikke til følge Bellona og Norges Kystfiskarlags krav om midlertidig forføyning av seismikkinnsamlingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Oslo Byfogdembete har i sin beslutning ikke gitt Bellona og Norges Kystfiskarlag medhold i deres begjæring om midlertidig forføyning med krav om stans i Oljedirektoratets (OD) seismikkinnsamling.

Oslo byfogdembete har i sin beslutning ikke gitt Bellona og Norges Kystfiskarlag medhold i deres begjæring om midlertidig forføyning med krav om stans i Oljedirektoratets (OD) seismikkinnsamling. Bellona og Norges Kystfiskarlag krevde i sin begjæring midlertidig stans i OD seismikkinnsamling i havområdene på vestsiden av Lofoten og Vesterålen.

Domstolene har ikke funnet noen grunn til å gripe inn og stanse ODs innsamling av seismikk. OED har i denne saken lagt til grunn vurderingen som var gjort av Statens forurensingstilsyn og Havforskningsinstituttet før seismikkinnsamlingen startet opp.
I forbindelse med behandlingen av forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten besluttet Stortinget at det skal samles inn seismikk i området Nordland VII og Troms II. Seismikkinnsamlingen foretas i regi av Oljedirektoratet, og skal avsluttes i 2009.

Kjennelsen kan leses på Oslo byfogdembetes hjemmeside.