Historisk arkiv

Riis-Johansen deltok på bioenergidagene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Tirsdag 18. november deltok Olje og energiminister Terje Riis-Johansen på Bioenergidagene i Skien. -Bioenergi er en svært viktig energibærer i stasjonær energiforsyning i Norge. Målet er å doble bruken innen 2020, sier olje- og energiministeren.

Tirsdag 18. november deltok Olje og energiminister Terje Riis-Johansen på Bioenergidagene i Skien.
-Bioenergi er en svært viktig energibærer i stasjonær energiforsyning i Norge.  Målet er å doble bruken innen 2020. Satsing gir verdiskaping og sysselsetting over hele landet - og det gir forbybar og klimanøytral energi”, sa olje– og energiminister Terje Riis-Johansen.

I sitt innlegg fokuserte ministeren på Regjeringens oppfølging av strategi for økt utbygging av bioenergi i Norge, som ble lagt frem den 1. april 2008.  Ett av punktene i strategien er at Regjeringen vil fjerne det generelle påbudet om redusert nettleie ved utkoblbart forbruk. Dette vil bidra til at elektrisitet ikke utkonkurrerer ny fornybar energi i oppvarmingsmarkedet.  Forslag til forskrift er nå ute på høring med frist 1. februar 2009.

Enovas arbeid er svært viktig i Norges satsing på ny miljøvennlig energi og energieffektivisering. Enova viser til gode resultater i innen fjernvarme og lokale varmesentraler. I år disponerer Enova nærmere to milliarder kroner. Dette er over tre ganger så mye som i 2005 da den forrige regjeringen gikk av.

-En bedre utbygd infrastruktur for fjernvarme legger til rette for å ta i bruk mer bioenergi og andre fornybare energikilder. Dette er et langsiktig prosjekt som kommende generasjoner vil nyte godt av, understreket Riis-Johansen.