Historisk arkiv

Shell leverer rapport om grunnlaget for kraftproduksjon på Ormen Lange

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Shell har nå oversendt sin rapport til Olje- og energidepartementet om det forretningsmessige grunnlaget for etablering av kraftproduksjon knyttet til Ormen Lange.

Rapporten konkluderer med at gevinstene ved samlokalisering av kraft- og petroleumsproduksjon ikke er tilstrekkelige til at det er lønnsomt å investere i gasskraftverk på Aukra. Dette er tilfelle selv uten CO2-håndtering, skriver Shell i rapporten. I følge selskapet er det i hovedsak forholdet mellom kraft- og gasspriser og det høye kostnadsnivået som gjør at det ikke er grunnlag for et gasskraftverk knyttet til Ormen Lange.

- Vi tar rapporten til etterretning. Den blir et nyttig bidrag i vårt løpende arbeid med å vurdere ulike løsninger for kraftsituasjonen i Midt-Norge, sier statssekretær Liv Monica Stubholt.

Regjeringen gir stor prioritet til arbeidet med å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge siden den tiltrådte. Det foreligger planer for økt overføringskapasitet, økt satsing på energiomlegging og ulike typer ny produksjon, samt andre tiltak som skal sikre og bedre forsyningssikkerheten i regionen.

-Regjeringen har allerede besluttet å sette i gang en prosess overfor ESA med tanke på å utnytte handlingsrommet for støtte til ny produksjon og forbrukseffektivisering ut fra hensynet til forsyningssikkerhet, sier statssekretær Liv Monica Stubholt.

Shells rapport i pdf-format