Historisk arkiv

Terje Riis-Johansen møtte USAs energiminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Tirsdag 4. november, på den amerikanske valgdagen, møtte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen den amerikanske energiministeren Samuel Bodman. - Jeg tok opp behovet for å redusere klimautslippene og utfordret dem til å forsterke innsatsen fremover, sier Riis-Johansen.

Tirsdag 4. november, på den amerikanske valgdagen, møtte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen den amerikanske energiministeren Samuel Bodman.
- Jeg tok opp behovet for å redusere klimautslippene og utfordret dem til å forsterke innsatsen fremover, sier Riis-Johansen.

Klima stod høyt på dagsorden da de to ministrene møttes.
- Vi diskuterte spesielt behovet for å lykkes i utviklingen av effektive løsninger for CO2-håndtering, både innenfor kull- og petroleumssektoren. Her har både Norge og USA et stort ansvar, sier olje- og energiministeren, sier Riis-Johansen etter møtet.

Han understreker at Norge og USA er store energinasjoner og at det derfor er viktig at de to landene har god og regelmessig kontakt på energi- og klimafeltet.
-Jeg synes det var meget nyttig å diskutere de største energi- og klimautfordringene med USAs energiminister og vil følge opp kontakten videre, sier Riis-Johansen.

Bodman representerer det Republikanske partiet og har vært energiminister siden 1. februar 2005. Det amerikanske energidepartementet opererer med et budsjett på 23 milliarder dollar og har mer enn 100 000 ansatte totalt

.

Samuel Bodman og Terje Riis-Johansen. Foto: OED