Historisk arkiv

-Norske bedrifter har mye å bidra med i Sør-Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I forbindelse med statsbesøket til Sør-Afrika besøkte statssekretær Robin Kåss Cape Town og Johannesburg 25. og 26. november. I dag møttes sørafrikanske og norske samarbeidspartnere.

I forbindelse med det pågående statsbesøket til Sør-Afrika besøkte statssekretær Robin Kåss Cape Town og Johannesburg 25. og 26. november. Sørafrikanske og norske samarbeidspartnere møttes i de to byene til ”South African-Norwegian Forum of Competence”.

Kåss åpnet i går 25. november et seminar for leverandørindustrien innen olje og gass i Cape Town. Han vektla  norsk energipolitikk og leverandørindustriens kompetanse og betydning for norsk økonomi i innlegget sitt.
 - Jeg synes det er interessant å se at norske selskaper i økende grad engasjerer seg i Sør-Afrika, sier Kåss.

Senere samme dag holdt statssekretæren et innlegg for bedrifter innen fornybar energi.
Fornybar energi er viktig for å løfte levestandarden i det sørlige Afrika og bidra til reduserte klimagassutslipp. Norske bedrifter har mye å bidra med innen utviklingen av fornybar energi, uttalte Kåss

I dag holdt Kåss innlegg på rundebordskonferanse om fornybar energi i Johannesburg. Temaet var regionalt energisamarbeid. Dette er særlig viktig for Norge fordi erfaringene fra det nordiske kraftsamarbeidet (Nordpool) har vært sentrale ved opprettelsen av kraftsamarbeidet for det sørlige Afrika (SAPP).
-Det er positivt at landene i regionen ønsker å jobbe sammen for å møte klima- og energiutfordringene sa Kåss.

Arrangører fra norsk side var Innovasjon Norge og INTPOW som er den nye organisasjonen for fremme av norske fornybarbedrifter i utlandet.