Historisk arkiv

-Småkraft er viktig i miljøkampen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener små vannkraftprosjekter er unnværlige for å nå klimamålene. Tirsdag snakket han til 200 deltagere på et småkraftseminar i regi av Fylkesmannen i Hordaland.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener små vannkraftprosjekter er unnværlige for å nå klimamålene. Tirsdag snakket han til 200 deltagere på et småkraftseminar i regi av Fylkesmannen i Hordaland. Småkraft representerer allerede en betydelig verdiskapning i distriktene. Totalt står småkraften for et potensial på minst 18 TWh.

- Dersom vi ikke lykkes i å få frem mer grønn fornybar energi, lykkes vi ikke i klimakampen. Her spiller småkrafta en helt sentral rolle, sa olje- og energiministeren til et fullt grendehus i Samnanger.

Regjeringen legger til rette for utbygging av småkraft gjennom styrket konsesjonsbehandlingskapasitet, og delegering av konsesjonsbehandling til fylkeskommunen for de minste kraftverkene. Statsråden vil også foreslå tilknytningsplikt for produksjon, dvs plikt for netteier å knytte produsenter til nettet.

Per februar 2009 ligger det prosjekter på om lag 5 TWh til konsesjonsbehandling hos NVE.