Historisk arkiv

Riis-Johansen på CCS-konferansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Terje Riis-Johansen viste i dag fram norsk CO2-lagring fra Sleipner-plattformen til en gruppe ministere og høynivårepresentanter fra 11 ulike land.

Terje Riis-Johansen viste i dag fram norsk CO2-lagring fra Sleipner-plattformen til en gruppe ministere og høynivårepresentanter fra 11 ulike land. Blant dem var lederen for IEA Nobuo Tanaka, den australske ministeren for energi og naturressurser Martin Ferguson og den nederlandske økonomiministeren Maria van der Hoeven.

Sleipner-besøket startet regjeringens internasjonal konferanse om karbonfangst og– lagring i Bergen, der regjeringsmedlemmer, klimaeksperter og representanter fra næringsliv og organisasjoner fra til sammen mer enn 40 land kommer sammen for å diskutere karbonfangst og -lagring, såkalt CO2-handtering.


Konferansen har fått navnet Fighting Climate Change with Carbon Capture and Storage. I tillegg til statsministeren og olje- og energiministeren deltar utenriksminister Jonas Gahr Støre på konferansens siste dag. Statsministeren holder pressekonferanse i dag kl. 14.15 og åpner deretter konferansen.

Olje- og energiministeren er vert for middagen i Håkonshallen onsdag kveld og skal også delta på konserten i samarbeid med Festspillene i Bergen i forkant av middagen. Torsdag skal Terje Riis-Johansen åpne fagkonferansen, samt ha enkelte bilaterale møter, blant annet med Lord Hunt i det britiske departementet for energi og klimaendinger.

Konferansen foregår i Bergen til og med torsdag ettermiddag.
Les merUtenriksdepartementet nettsider hvor også deler av konferansen kan følges direkte på regjeringen.no. På www.ccsnorway.no legges det i tillegg ut bilder og video fra Sleipner-turen og konferansen.

Pressekontakt for konferansen er kommunikasjonsrådgiver Unni Claussen,
91 51 73 57, uc@oed.dep.no

Terje Riis-Johansen under åpningen av fagsesjonen