Historisk arkiv

Norsk-britisk erklæring om kartlegging av CO2-lagring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Den britiske statssekretæren (Minister of State) for energi og klimaendinger Lord Hunt og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ble i går enige om en intensjonsavtale for felles kartlegging av lagringsmuligheter for CO2 i Nordsjøen. Avtalen kom på plass under regjeringens konferanse på karbonfangst og –lagring i Bergen.

Den britiske statssekretæren (Minister of State) for energi og klimaendinger Lord Hunt og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ble i går enige om en avtale for felles kartlegging av lagringsmuligheter for CO2 i Nordsjøen. Avtalen kom på plass under regjeringens konferanse på karbonfangst og –lagring i Bergen.

-Norge og Storbritannia har i en årrekke samarbeidet svært tett på karbonfangst- og lagring. Et felles kartleggingsarbeid på lagring av CO2 under Nordsjøen er et godt eksempel på hvordan vi skal styrke dette samarbeidet med britene. Vi viser nå at begge landene har tatt en lederrolle internasjonalt for å promotere CO2-håndtering som et viktig klimatiltak, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Les Joint Ministerial Statement on Climate Change and Energy Security (pdf).



Her kan du lese mer om konferansen og se video av statsrådens tale under åpningen av ekspertsesjonen den 28. mai.