Historisk arkiv

Rapport om strukturendringer i norsk petroleumsvirksomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet legger i dag frem rapporten ”Strukturendringer i petroleumsvirksomheten”. Rapporten er et første skritt i arbeidet med å følge hvilke konsekvenser sammenslåingen av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet vil ha for strukturen i norsk petroleumsvirksomhet.

Regjeringen la i sin behandling av sammenslåingen vekt på at man skulle følge hvordan sammenslåingen påvirker mangfoldet blant oljeselskapene, leverandørselskaper og forskning. Stortinget la også stor vekt på dette.

- Det er en reell utfordring for utviklingen i næringen å ha en så stor aktør på norsk sokkel. Denne rapporten gir oss det nødvendige verktøy for å kartlegge og følge den videre utviklingen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Det er for tidlig å si hvilke følger sammenslåingen kan ha for strukturen i norsk petroleumsvirksomhet. Arbeidet som presenteres i rapporten gir et grunnlag for at man, når man senere foretar en ny gjennomgang av situasjonen på norsk sokkel, kan se hvordan strukturene i norsk petroleumsvirksomhet har utviklet seg. Olje- og energidepartementet vil foreta en ny gjennomgang senest i 2011.

Om lag 50 aktører i næringen – fra både oljeselskaper, leverandørindustri og forskningsinstitusjoner – har gitt departementet innspill i arbeidet. Jeg er svært opptatt av at vi skal følge opp prosjektet i årene fremover - i dialog med aktørene, sier olje- og energiministeren. Innspillene har gitt oss en god forståelse av hvilke
utviklingstrekk næringen legger vekt på fremover.

Les rapporten (pdf-format)