Historisk arkiv

Startskuddet gått for Enova-kampanjen ”Snu strømmen”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen markerte i dag åpningen av kampanjen ”Snu strømmen”.

Statsråden er med å slukke juletrelyset på universitetplassenOlje- og energiminister Terje Riis-Johansen markerte i dag åpningen av kampanjen ”Snu strømmen”. Riis-Johansen og ordføreren i Oslo, Fabian Stang, åpnet kampanjen ved å slukke lysene på juletreet på Universitetsplassen som en symbolsk handling for å sette fokus på et viktig tema. Også i Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø ble lignende markeringer foretatt.

- Energieffektivisering er det mest effektive klimatiltaket i den globale sammenheng. Dagens energibruk er ikke bærekraftig, og vi må alle bruke strømmen mer effektivt i framtida. Den mest miljøvennlige kilowattimen, er den som ikke blir brukt, sa olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Kampanjen ”Snu strømmen” er initiert av Enova og skal peke på relevante områder hvor potensialet for mer effektiv energibruk er betydelig og samtidig vise muligheter for å gjøre tiltak. Kampanjen tar for seg strømforbruk generelt og vil vare hele 2009. Første fase handler om lys. Dette fordi lys er noe vi alle bruker, i hus og på hytter, på kontorer og i fabrikker.

Til stede ved seansen var barn fra Grefsen skole i Oslo, som hadde møtt frem med plakater påskrevet miljøtips og slagord for energieffektivisering. I tillegg satt Regnmakerne preg på arrangementet. Regnmakerne er Enovas barne- og ungdomssatsing og består av meget miljøengasjerte og -bevisste skolebarn.

Se pressemelding fra Enova:
Enova setter norge på kraftig slankekur

Konkurranse på sidene til Regnmakerene

Terje Riis-Johansen markerte åpningen av kampanjen