Historisk arkiv

Inngår samarbeidsavtale med Kina på vannressurser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Økt samarbeid Kina-Norge på vannressursforvaltning

I dag underskrev statssekretær Robin Kåss i og viseminister Jiao Yong det kinesiske vannressursdepartementet en Memorandum of Understanding (MoU) om samarbeid innen vannressurssektoren mellom Kina og Norge.

Undertegnelsen fant sted i dag i forbindelse med Norgesbesøket til viseminister Jiao Yong i Ministry of Water Resources. 

-Kina er en av verdens ledende nasjoner innen vannressursforvaltning. Avtalen viser at Norge har en etterspurt kompetanse innenfor vannkraft og hydrologi. Begge land legger vekt på integrert vannressursforvaltning og betydningen av dette med tanke på effektiv ressursutnyttelse og fremtidige klimaendringer. Avtalen vil gi et enda bedre grunnlag for samarbeid mellom næringsliv, myndigheter og forskningsmiljøer innenfor energisektoren, sier olje- og energiminister Riis-Johansen.

Under sitt besøk i Kina for to uker siden hadde olje- og energiminister Terje Riis-Johansen flere møter med kinesiske myndigheter og selskaper. 
 
I dag underskrev statssekretær Robin Kåss i og viseminister Jiao Yong det kinesiske vannressursdepartementet en Memorandum of Understanding (MoU) om samarbeid innen vannressurssektoren mellom Kina og Norge. Foto: OED-Gjennom satsingen på energieffektivisering, fornybar energi og annen klimavennlig kraftproduksjon viser Kina at de tar klimautfordringene på alvor. Norsk og kinesisk energinæring og forskningssentra har mye å vinne på et enda tettere samarbeid. Dette inntrykket ble forsterket under mitt besøk i Kina nylig, sier Riis-Johansen. 

Les MoU-en