Historisk arkiv

Riis-Johansen besøkte norske Rainpower i Hangzhou

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiministerens Kina-besøk

Statsråden besøkte den norske turbinprodusenten Rainpower og organisasjonen International Network on Small Hydropower (IN-SHP), som promoterer småkraftutbygging verden over.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøkte Hangzhou, to timer sørvest for Shanghai. Statsråden besøkte den norske turbinprodusenten Rainpower og organisasjonen Asian Pacific Small Hydropower Research Center, som fremmer forskning og utbygging av småkraft.

-Rainpower har levert norsk teknologi for vannkraftturbiner til Kina siden 1980-tallet. Dette er et godt eksempel på det industrielle samarbeidet mellom Norge og Kina, som vi håper vil fortsette å utvikle seg. Norsk teknologi er ettertraktet og mange kinesiske bedrifter ønsker samarbeid, sier Terje Riis-Johansen.

Norge og Kina er begge opptatt av å utvikle småkraftverk. Besøket på småkraftssenteret ga viktige innspill til hvordan en kan bygge ut småkraftverk på en effektiv og miljøvennlig måte.

-Småkraft er en prioritert del av fornybarsektoren både i Norge og Kina. Under besøket kom det fram mange spennende muligheter for økt samarbeid.
Småkraft er en naturlig del av samarbeidet med Kina, sier Riis-Johansen.

Terje Riis-Johansen i møte med Gong Zheng, viseguvernør i provinsen Zhejiang

Foto:
Terje Riis-Johansen i møte med Gong Zheng, viseguvernør i provinsen Zhejiang.