Historisk arkiv

Riis-Johansen på EXPO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiministerens Kina-besøk

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ankom i dag Shanghai og verdensutstillingen EXPO 2010 ”Better cities, better life”. Riis-Johansen kom til den norske paviljongen og deltok der under Intpows seminar ”Smart renewables”.

Terje Riis-Johansen foran Steinen som er granitt fra Larvik. Tegnene betyr Norge på kinesisk.jpg 

Foto:Terje Riis-Johansen foran Steinen som er granitt fra Larvik. Tegnene betyr Norge på kinesisk. (Foto: OED)

Olje- og energiministerTerje Riis-Johansen ankom i dag Shanghai og verdensutstillingen EXPO 2010 ”Better cities, better life”. Riis-Johansen kom på den norske paviljongen og deltok der under Intpows seminar ”Smart renewables”.

-Jeg er opptatt av å fremme norsk kompetanse innen fornybar energi internasjonalt, og Kina er nå blitt verdens største marked innenfor fornybar energi. Det er svært spennende å lære mer om de kinesiske erfaringene og fremme det norsk- kinesiske samarbeidet innen denne viktige sektoren, sier Riis-Johansen.

I innlegget på Intopow-seminaret la Riis-Johansen vekt på Norge som en ledende vannkraftnasjon gjennom mer enn 100 år og vannkraftens sentrale rolle i å balansere kraftsystemet. Dette er viktig i en tid hvor det bygges ut stadig mer fornybar kraft som ikke er regulerbar. Olje- og energiministeren trakk også frem de norske erfaringene med et deregulert kraftmarked og hvordan vi gjennom opprusting og utvidelse av eksisterende vannkraftverk har fått mye ny kraft med minimale naturinngrep.

Les hele innlegget.

 EXPO 2010 åpnet 1. mai og er den største verdensutstillingen i nyere tid med 70-100 millioner besøkende. Norge har en egen paviljong, hvor det i tillegg til utstilling vil foregå ulike typer arrangementer. Olje- og energidepartementet arrangerer energidager på paviljongen 26. og 27. mai hvor det blant annet blir næringslivsseminarer om petroleum og fornybar energi. Dette er Olje- og energiministeren første dag på EXPO. Han var tydelig imponert over dimensjonene på utstillingen og den storslagne arkitekturen.

-Jeg var her under OL i Beijing og vet at kineserne er svært gode på store arrangementer. Likevel er jeg imponert over Kinas arbeid med EXPO 2010, sa Riis-Johansen. 

Olje- og energiministeren har et fullspekket program foran seg den neste uka. Han skal først delta på energidagene på den norske paviljongen på EXPO i dag og i morgen. Deretter deltar han i Kronprinsens følge under Norges dag på EXPO på fredag, før han setter kursen til Hangzhou og Yantai i helgen.

Les mer om statsrådens Kina-besøk.

 

Oppdatert 26.05.10 kl 10.56