Historisk arkiv

Olje- og energiministeren er på ONS 2010

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen deltar denne uken på oljemessen ONS (Offshore Northern Seas) 2010 i Stavanger. Riis-Johansen er en sentral foredragsholder, skal møte en rekke utenlandske energiministre og skal besøke standområdet.

På bildet: Helge Lund, HM Kongen, Terje Riis-Johansen og Kjell Ursin-Smith.

Tirsdag åpnet HM Kongen oljemessen. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen var med på åpningen.

-Jeg synes det er fantastisk inspirerende å se all teknologien som finnes her. Alle de små og store bedriftene som jobber hver eneste dag for å finne nye teknologiske løsninger, som bidrar til at vi kan utnytte olje- og gassressursene våre fremover, og som gir grunnlag for tusenvis av arbeidsplasser rundt i landet, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

HM Kongen og Riis-Johansen besøkte mange av standene rundt i messeområdet, og fikk en kort innføring i hva de ulike bedriftene kan tilby av teknologi. I ettermiddag startet ONS-konferansen med blant annet innlegg av statsminister Jens Stoltenberg.

Klokken 09.00 onsdag 25. august holder statsråden sitt innlegg på ONS-konferansen ”Energy for More People”. Riis-Johansen vil blant annet snakke om behovet for mer energi, naturgass, ulykken i Mexicogolfen, samt muligheter på norsk sokkel. Senere på dagen skal Riis-Johansen dele ut priser under innovasjonslunsjen.

Blant de planlagte bilaterale møtene under oppholdet i Stavanger er møte med UNIDOs leder Yumkella, samt energiministre fra Storbritannia, Kazakstan, Ghana og Elfenbenskysten.


Pressekontakt for Riis-Johansen er kommunikasjonsrådgiver Håvard Hegna, tlf: 90 94 34 44.

Mer informasjon om ONS på www.ons.no