Historisk arkiv

Samråd om leverandørindustriens fremtid i Grenlandsområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen holdt i går det tredje i en rekke samrådsmøter langs norskekysten for å få innspill til arbeidet med ny petroleumsmelding.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen holdt i går det tredje i en rekke samrådsmøter langs norskekysten for å få innspill til arbeidet med ny petroleumsmelding. Mandagens møte ble holdt i Herøya Industripark med deltakere fra Vestfold og Telemark. Temaet for møtet var fremtidens leverandørindustri.

Før samrådet på Herøya besøkte statsråden to leverandørbedrifter i Telemark. Først fikk han sammen med representanter fra Olje- og energidepartementet en presentasjon og en omvisning på verftet STX i Brevik, som blant annet ferdigstiller supplyskip. Deretter gikk turen til Grenland Groups verksted i Langesund, som produserer høyteknologisk subseautstyr. Konsernsjef Hallgeir Skogen ga statsråden en omvisning og informerte om selskapets situasjon både i Norge og internasjonalt.

-STX og Grenland Group er bedrifter som er representative for denne regionen. De har en evne til å omstille og fornye seg og har tette bånd til olje- og gassnæringen, sa olje- og energiministeren under besøket.

På samrådet understreket olje- og energiministeren at han følger utviklingen i leverandørindustrien tett.
-Hensikten med dette møtet er å få innspill fra regionen til stortingsmeldingen som skal skrives om petroleumsvirksomheten, samt å plassere Grenland i olje- og gassdiskusjonen. Flere av de store selskapene i Vestfold og Telemark er internasjonalt orientert. Det gjør dem også sårbare overfor svingninger i økonomien. Regionen har fått føle finanskrisen på kroppen, blant annet gjennom økt arbeidsledighet. Derfor er det ekstra viktig at bedriftene er omstillingsdyktige og ser trendene før de treffer, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i forbindelse med møtet.

Stortingspresident Dag Terje Andersen holdt et kort innlegg og var til stede på samrådet som representant for Vestfold fylke. Ellers bestod de om lag 50 deltakerne av representanter fra leverandørindustrien, organisasjoner (blant annet Natur og Ungdom og LO), myndigheter (blant annet Gassnova og Fylkeskommunen) og Akademia (blant annet Høgskolen i Telemark). Alle som ønsket det kom til orde under møtet. Innspillene blir notert og vil tas inn i prosessen med å skrive ny stortingsmelding om petroleumsvirksomheten.

Se program for samrådet i pdf format