Historisk arkiv

Bilateralt møte med Australias energiminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte onsdag Australias energiminister Martin Ferguson i Beijing, i forbindelse med at begge ministerene deltar på CSLF ministermøte.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte onsdag Australias energiminister Martin Ferguson i Beijing, i forbindelse med at begge ministerene deltar på CSLF ministermøte.

Olje og energiminister Ola Borten Moe og hans Australske motpart Martin Ferguson (t.v.)(foto: OED / JE).

Tema for det bilaterale møte var karbonfangst og -lagring, hvor det ble uttrykt felles bekymring over at den globale utviklingen innen CCS går for sakte. Samtidig pågår det interessante prosjekter både i Australia og i Norge. Fra Borten Moes side ble det redegjort for teknologisenteret på Mongstad, som starter opp tidlig i 2012.
 
I tillegg var det en bred erfaringsutveksling om utviklingen i energisektoren i de to land og globalt.
 
Ferguson ble også invitert til Norge for blant annet å få nærmere innsikt i teknologiutvikling og petroleumssektoren i Norge.

Borten Moe deltar på den internasjonale karbonfangst-konferansen "Carbon Sequestration Leadership Forum" (CSLF) i Beijing onsdag og torsdag denne uken. Borten Moe er invitert av kinesiske og amerikanske fagministre som er felles vertskap for konferansen.
 
CSLF er en internasjonal fagkonferanse hvor Norge deltar som et av 24 medlemsland. Temaet for møtet er ”Collaborating for a Decade of Research, Demonstration and Deployment on CCS”. Det er ikke planlagt noen norsk-kinesiske møter i forbindelse med besøket.

Spørsmål om karbonfangst og -lagring er et viktig tema for regjeringen, som det legges stor vekt på å følge opp internasjonalt. CSLF er en arena for å videreutvikle det internasjonale samarbeidet på alle nivåer om disse spørsmålene. Møtet i Beijing er det fjerde ministermøtet. Forrige ministermøte fant sted i London i 2009, der Norge var vertskap sammen med Storbritannia.