Historisk arkiv

Ny avtale mellom Enova og Norsk Gartnerforbund

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Enova og Norsk Gartnerforbund (NGF) har inngått en ny samarbeidsavtale som skal videreføre arbeidet med energieffektivisering og miljø i norske veksthus. Avtalen ble signert på Kjærnsrød Gartneri i Våler kommune.

Omvisning hos Kjærnsrød Gartneri, en aktør som har investert mye i energieffektivisering. Fra venstre: Nils Kristian Nakstad, adm. dir. i Enova, Statssekretær Eli Blakstad og daglig leder Anne Kari Moslått (foto: HSI / OED)

Veksthusnæringen er en stor energibruker, og det årlige energiforbruket er anslått til i overkant av 1 TWh. Den nye avtalen er en såkalt bransjeavtale som Enova også har med andre norske bransjeorganisasjoner. Avtalen er en forlengelse av samarbeidsavtalen Enova og NGF inngikk i 2007 og gjelder for tre nye år.

- Jeg synes det er strålende at Enova og Norsk Gartnerforbund viderefører samarbeidet for en ny periode. Vi setter pris på at en energiintensiv næring som veksthusnæringen viser interesse, initiativ og handlekraft for å redusere eget energiforbruk og bidra til miljøvennlige løsninger, sier statssekretær Eli Blakstad i Olje- og energidepartementet.

Den opprinnelige avtalen mellom Enova og NGF fra 2007 hadde som mål at næringen i løpet av en fireårsperiode skulle konvertere 120 GWh el- og oljebasert oppvarming til oppvarming basert på fornybare energikilder og varmepumper. Siden 2007 har næringen bidratt med 125 GWh totalt i spart energi og energiomlegging.